Opslagsord

À | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | Y | Z | Æ | Ø | Å

(ital. zabaglione) dessert af æggeblomme pisket s.m. sukker og marsala el. anden (sød) vin under opvarmning.

(russ.) servering af salte og pikante appetitvækkere s.m. brændevin. Zakuski kan variere fra en omfattende stående buffet til nogle få snacks som...

(sp. ›fra Zamora‹) traditionel fast, hvid til lysegul fåremælksost med en skarp smag fra det nordvestlige Spanien. Se også...

klassisk sp. og sydam. operettegenre og navnet på en overdådig ret, der laves af hummer, rejer, flere slags fisk, blæksprutte, muslinger, tomat,...

(›på sigøjnervis‹) betegnelse for en garniture af hakket skinke, sprængt tunge, svampe (undertiden trøfler) paprika, tomatsauce og undertiden...

(ital. ›engelsk suppe‹) dessert bestående af en kirschvædet bund af sukkerbrødsdej der dækkes med konditorcreme og frugter udblødt i Kirsch el....