Opslagsord

À | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | Y | Z | Æ | Ø | Å

da. kontrolmærke, der frivilligt kan påsættes økologiske fødevarer og visse økologiske nonfoodprodukter. Mærket viser, at produktet er produceret...

Produktion af økologiske fødevarer, råvarer såvel som forarbejdede levnedsmidler, er baseret på principper om hensyntagen til miljø og dyrevelfærd...

En økonoma er ansvarlig for kosten på hospitaler, plejehjem, børne- og ungdomsinstitutioner og andre lignende steder. Økonomaen leder arbejdet i...

Øl kan bruges i madlavning på lige fod med vin og kan bidrage med mange smagsnuancer til maden. Der er sødmen fra korn, bitterheden fra humlen,...

De aromaer, der findes i øl, har flere oprindelser. Mange aromaer stammer fra et tidligt stadium i ølbrygningen, nemlig fra gæringen, hvor gæren...

gl. da. ret lavet af rugbrød og evt. hvedebrød kogt i øl. Øllebrød kan krydres med citronskal el. kanel. Øllebrød spistes i ældre tid med...

er en bred handelsbetegnelse på forskellige medlemmer af laksefamilien (se laksefisk), i vore dage først og...

redskab til at tage væske op af en beholder med. I antikken anvendtes en kyathos, et bæger med en højt svungen hank, til at øse...

(Ostreidae; eng. oysters, fr. huîtres, ty. Austern) en klasse af ...

(Pleurotus ostreatus; eng. oyster mushroom, fr. pleurote en huître, ty. Austernpilz) bladsvamp, der i vild tilstand...

midt i det tætbefolkede Europa ligger Østrig med en befolkningstæthed som er mindre end Danmarks, og et areal som er knap dobbelt så stort. Engang...