Perigord
ligger i den nordlige del af Aquitaineregionen nordøst for Bordeaux og er opdelt i fire underområder, det grønne Perigord grundet et stort skovområde med egetræer, det hvide Perigord grundet et stort plateau med hvide limsten, det purpurrøde Perigord grundet de mange vinstokke, hvis blade får skiftende nuancer, og det sorte Perigord grundet en tæt skov af kastanje-, ege- og pinjetræer, som kaster nærmest mystiske mørke skygger over området. Det sidste område er det mest kendte og mest besøgte. Perigord er især kendt for sit fortrinlige fr. køkken, hvor ænder, gæs og foie gras fra begge fugle er højt værdsat. Det er det mest berømte område for den sorte trøffel i Frankrig, og de fleste retter i Perigord bærer præg af dette. Vinområderne Bergerac og Monbazillac ligger også i Perigord, og vinene er som skabt til stedets gastronomi. Perigueux er områdets hovedby. Byen emmer af historie og byder på fortidshistoriske minder, rom. ruiner og det meget berømte fund af hulen Lascaux i 1940, der har mere end 2.000 hulemalerier. Begrebet périgourdine anvendes om retter, saucer og marinader, hvor de legendariske sorte trøfler indgår, og meget ofte også den berømte foie gras på and el. gås. [MAP]