Kolbeck, Jens Peter
(f. 1947, Åbenrå) da. kok og restauratør. Udlært ved hotel ›Dagmar‹, Ribe, 1965. Videreuddannelse og arbejde i Tyskland, England, ved tre-stjernede restauranter i Frankrig og i Danmark, ved ambassaderne i Rom og Washington. 1974-79 køkkenchef hos Dronningen. Forpagter af ›Schackenborg Slotskro‹, Møgeltønder 1982-87, fra 1988 indehaver af restaurant ›Christie’s‹, Tønder. Har vundet mange priser ved internationale konkurrencer, fx 1. pris Den Gyldne Kokkehue 1987, 1. pris Chef Européen du Poisson 1990, 1. pris Euro-Toques 1992, sølv Bocuse d’Or, Lyon 1993. Diplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi 1990, Culinary Order of Merit (World Master Chef’s Society) samme år, Ejler Jørgensen Prisen 1994; 1977 æresmedlem i Club de Chefs de Chefs. Medforfatter til bl.a. Norsk Flatfisk, 1982, I køkkenet med (Lilian Kaufmann, red.), 1985, Fem kokkehuer, Kbh. 1997. [JFA]