kaffemaskine
Kaffemaskinen (husholdningsmodellen) kom på det da. marked i slutningen af 1960’erne og har siden haft sin faste plads på køkkenbordet. Melissa var blandt de første mærker på markedet, men siden er udvalget af kaffemaskiner blevet voldsomt udvidet. Den elektriske kaffebrygning med engangsfiltre afløste dermed kaffe kogt over bål, kaffe lavet på Madam Blå og kolbekaffe. Dampende varm kaffe har været fremstillet på mange måder gennem tiden, og hver epoke har haft sin foretrukne måde. Mange kritiserede først kaffemaskinens evner. Vandet blev ikke varmet tilstrækkeligt højt op, tilkalkning lod vandet løbe for langsomt gennem maskinen, og varmepladen kunne kun holde kaffen lunken. Alle disse kritikpunkter er der nu blevet rettet op på, så en vedligeholdt kaffemaskine giver velsmagende og dampende varm kaffe.
Kaffemaskinen sørger for at varme vandet op til 92-96 °C, og ved den rette hastighed løber det ud over de malede kaffebønner der er placeret i et filter. Det varme vand blandes med bønnerne og drypper ned i kaffekolben/kanden, og varmepladen søger for at holde kaffen på den optimale temperatur. [MAP]