Cunningham, Paul
eng. køkkenchef og restauratør (f. 1969, Essex). Uddannet som kok ved ›Thurrock Tech‹, college, Essex og i køkkenerne hos ›Fleur de Lys‹ i Widdington og ›University Arms‹ i Cambridge fra 1989-91. Videreuddannelse og arbejde som kok og souschef på ›Danesfield House‹ og ›The Greenway Hotel‹ i the Cotswolds og ›Lords of the Manor Hotel‹ i Upper Slaughter (en stjerne i Guide Michelin) 1991-94. Fra 1994 i Danmark og køkkenchef på ›Søllerød Kro‹ (en stjerne i Guide Michelin) indtil 1998. Herefter i to år køkkenchef på restaurant ›Formel B‹, Frederiksberg, køkkenchef på restaurant ›Coquus‹, Kbh. 2001-02. Køkkenchef og restauratør på ›The Paul‹ (en stjerne i Guide Michelin fra 2004) i Tivoli, Kbh. fra 1993.
Hædersdiplom Det Danske Gastronomiske Akademi 2003; 2005 kåret som Årets Kokkeprofil. I flere år dommer ved konkurrencer hos Carlsberg og finske årets kok, gæstekok i Hong Kong, Spanien, England og Mauritius. Har skrevet Madjournal, Kbh. 2003; The Paul, Kbh. 2005 og Incognito Royale, Kbh. 2007, alle udgivet af Politikens Forlag; Paul’s Grill, Kbh. 2009. [JFA]