Boyhus, Else-Marie

(f. 1935) da. mag.art. i historie, ansat 1963-89 i museumsverdenen herunder formand for Statens Museumsnævn 1977-82 og leder af Lolland-Falsters Stiftsmuseum og frilandsmuseet i Maribo 1963-89. Gastronomisk-historisk forfatterskab, der bl.a. omfatter Historisk Kogebog I-V, 1975-79, Grønsager – en køkkenhistorie, Kbh. 1996, introduktion til nyudgivelse af Fru Nimbs kogebog, Kbh. 1996, Grisen – en køkkenhistorie, Kbh. 1998, I lære som kokkepige. Det danske borgerlige køkken 1880-1910, Frederikshavn 2000; s.m. Helle Brønnum Carlsen: Bær og frugter. En bog om syltning og historie, Kbh. 2000; s.m. Hans Beck Thomsen: Kogekunst nu og da. Frugt og grønt i dansk køkken, Kbh. 2003 (tildelt Reconaissance Ouvrages de la Gastronomie af Académie Internationale de la Gastronomie, Paris, 2004); Æbler i det danske køkken, Kbh. 2004.

1976-89 medlem af den da. UNESCO-kommission og formand for dens kulturudvalg. 1982-85 formand for udvalget vedr. beskyttelse af danske kulturværdier. 1991-97 redaktør af Højskolebladet. Medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og medredaktør af dets Gastronomisk Leksikon, 1.udg. 1998. Tildelt Dansk Forfatterforenings faglitterære pris 1996. [JFA]