Opslagsord

À | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | Y | Z | Æ | Ø | Å

(jap.) ristet nori, som er krydret med soja el. sesamolie og benyttes fx som drys (furikake) på...

(jap. yaki ›grillet‹ og tori ›fjerkræ‹) små stykker kylling el. indmad heraf sat på en tynd bambuspind og stegt over åben ild....

rodstokken af Dioscorea batatas og andre arter af dioscorea, som dyrkes i troperne. Den rensede rodstivelse handles som...

industrielt fremstillet produkt af syrnet sødmælk. Syrnes ved tilsætning af bakterien Lactobacillus lactis. I modsætning til andre...

fremstilles af ko-, fåre- el. gedemælk, der opvarmes til 38-46 °C og tilsættes en bakteriekultur af Lactobacillus bulgaricus og ...

(jap.) konfekt el. slik fremstillet af rød azuki-bønnepasta, som er lavet til en fast gelé med sukker og tyknet med agar.

traditionel eng. budding af hvededej hjemmehørende i det salte køkken. Yorkshire pudding er lavet af en flydende dej bestående af æg, mel og mælk...

se koriander. Dette krydderi bruges over hele verden under vidt forskellige navne, cilantro, korianderblade,...