Opslagsord

À | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | Y | Z | Æ | Ø | Å

(jap.) tykke nudler fremstillet af hvedemel. Koges og serveres varme i en suppe baseret på dashi med...

(Cotidae) en familie af panserkindede fisk (Scorpaeniformes).

›den femte smag‹ el. ›kødsmag‹, især fremkaldt af mono-natriumglutaminat (MNG, det tredje krydderi) og i det japanske...

(jap.) tørret og saltsyltet blomme el. jap. abrikos (ume) ofte konserveret med rød shiso.

(jap.) ferskvandsål, som lever i søer og floder i Japan.

uni

se kaviar.

er en britisk kage lavet af en rørt dej med smør, sukker, æg, mel og bagepulver, bagt i form, som efter bagning vendes ud af formen, så bunden...

(jap.) omvendte maki-zushi (sushi) ruller, hvor nori-bladet er indeni og risen udvendig...

de første hvedesorter, enkorn, emmer og spelt, som blev...

varer som forhandles af urtekræmmere: krydderier, kaffe, te, sukker, tørrede frugter o.l., tidl. også lægeurter, droger og urtefrø....

vegetarisk ret, findes i mange varianter, men kan bestå af kartofler, rodfrugter, løg og porre kogt i grønsagsbouillon og pureret.