Redzepi, René

(f. 1977, Kbh.) da. kok og restauratør. Uddannet tjener og kok, ›Palace Hotel‹ og restaurant ›Pierre André‹ 1996 og 1999. 2000-2003 videreuddannelse og ansættelser i Spanien, Danmark og USA (›El Bulli‹, ›Kong Hans Kælder‹, ›French Laundry‹). Nov. 2003 åbnet restaurant ›noma‹, Christianshavn, som køkkenchef og medejer.

Har udgivet bogen Nordisk Mad, Kbh. 2005. Omtalt i førende da. og internationale medier og deltaget i britiske TV-programmer og som foredragsholder ved kongresser i Madrid, New York, le Havre, Milano, San Sebastian og London.

Tildelt to stjerner i Guide Michelin, 2007. Rangeret som verdens tiendebedste restaurant i Restaurant Magazine 2008. Hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi 2007, samme år kåret som bedste kok i Europa af Idendita Golose, Milano. Vinder af Danske Spiseguides konkurrencer om enkeltretter 2003-2006. [JFA]