Bojesen, Rasmus Bo

(f. 1957, Frederiksberg) da. kok, restauratør og chocolatier, udlært som kok ved hotel ›Imperial‹, Kbh. 1978, som tjener ved ›Hotel d’Angleterre‹ 1980, uddannet merkonom 1974-80. Videreuddannelse og arbejde i Frankrig 1980-83, ved tre-stjernede restauranter Troisgros, Roanne, ›L’Archestrade‹, Paris og ›Michel G‹, Eugènie-les-Bains, og hos chocolatier Bernachon samt i Japan.

Efter hjemkomsten 1983 konsulent- og undervisningsvirksomhed. Fra 1984 to år i Japan med arbejde på restaurant ›Tsukijii Vemura‹ og samtidig konsulentarbejde for SAS Service Partner. 1986-88 initiativtager og leder af Kokkenes Torvehal, Kbh.; derefter indtil 1991 restauratør på ›Jeckels Hotel‹, Gl. Skagen og indtil 1995 på restaurant ›Georg‹ (Tivoli).

Jævnsides hermed udvikledes chokoladehåndværket med innovative produkter, og en cateringvirksomhed opbyggedes. I 1995 overtoges ›Fregatten George III‹ i Tivolisøen, og restaurant ›Georg‹ afhændedes.

Grundlagde Bojesen Chokolade 1993, drev virksomheden under navnet Bojesen Køkken & Chokolade ApS fra de senere 1990’ere,  to detailudsalg, en restaurant samt et konferencecenter i Axelborg og fra 2007 caféen på Louisiana. Har sideløbende løst konsulentopgaver for fødevareverdenen. Noteres må især forbedring af kvalitet og økonomi af patientkosten på Herlev Hospital. Formand for og medlem af forskellige bestyrelser og udvalg med relation til madkultur og chokolade. Har skrevet opskrifterne i Hane i Guld, (ølkogebog) Kbh. 1990. Tildelt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom i 1995 for chokolade og i 2002 for innovativ kogekunst. [JFA]